Friendly game

1. Friendly game
Friendly gamen ideana on kertoa hevoselle, että se voi luottaa sinuun, eikä tarvitse pelätä sinua. Tarkoituksena on, että voit koskettaa hevosta joka paikasta. Jos hevonen ei luota sinuun, se ei ole tilanteessa rento ja rauhallinen. Jos se säikkyy tai yrittää esim. purra, kyse ei ole siitä, että se haluaisi olla ilkeä vaan siitä, että suhteenne ei ole täysin kunnossa.

Muista itse olla tilanteessa rauhallinen ja jos hevonen ei pidä jonkin tietyn paikan koskemisesta, vaihda paikkaa, äläkä jää väkipakolla koskettamaan hevosta kohdasta, josta se ei tykkää. Kun luottamus kasvaa välillänne, hevonen pikkuhiljaa oppii sen, että et syö sitä, vaan tarkoituksena on vain "silitellä" hevosta eri paikoista. Kosketa päätä aina viimeisenä. Voit tehdä friendly gamea aluksi vaikka ihan pelkällä omalla kädellä, sitten raipalla, risulla, muovipussilla, sateenvarjolla, pressulla, mitä vaan tulee mieleen!


Voit aloittaa taitojen kehittämisen tästä leikistä. Itse pidän hevosen luottamusta todella tärkeänä. Koskaan tuskin saa saavutettua täysin sataprosenttista luottamusta, mutta kehittyä voi. Muistakaa panostaa luottamiseen erilaisilla harjoituksilla, kuten esim. friendly gamen avulla! Kunnioitusta hevonen oppii mm. porcupine- ja driving gamen avulla, mutta niiden onnistumisen edellytyksenä on se, että hevonen pitää sinun läheisyyttäsi myös turvallisena, eikä vain ilkeänä ihmisenä, joka pyytää koko ajan vain väistämään pois tieltä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti