Yoyo game

4. Yoyo game
Tätä leikkiä pidän itse aika tärkeänä. Siinä hevosen täytyy yhtä halukkaasti sekä peruuttaa pois luotasi suorassa linjassa, mutta tulla myös luoksesi haluamassasi askellajissa aivan yhtä energisesti.

Aloita sillä, että peruutat hevosen pois luotasi. Pitele köyttä (tässä tilanteessa hevosella on siis naruriimu, josta tulee köysi käteesi) ja katso hevosen rintaa energialla, sekä heiluta sormeasi (älä köyttä). Toisessa vaiheessa heiluta köyttä niin, että se heiluu osittain, muttei hevoseen asti. Kolmannessa vaiheessa siirry heiluttamaan koko köyttä. Neljännessä vaiheessa heiluta köyttä isolla energialla. Heti kun hevonen edes ajattelee taaksepäin, "päästä paineet" ja rentoudu.

Muista, että sinun on pystyttävä seisomaan hevosesi edessä myös niin, ettei se peruuta. Pyydä siis aluksi peruutusta vain yksi askel, jotta peruuttaminen ei jää hevoselle "päälle".

Kun haluat hevosen takaisin luoksesi, mene puoliksi kyykkyyn ja ota vaikka pari askelta taaksepäin. Jos hevonen ei tule luokse, lisää pieni paine köyteen. Myötää heti, kun hevonen ottaa askeleenkn sinua kohti.

Tätä leikkiä voi leikkiä vapaana siinä vaiheessa, kun hevonen peruuttaa ensimmäisestä merkistä ja tulee luokse ilman fyysistä painetta hevosen ja sinun välillä.

Lilla ravaa pyynnöstä luokse. Jos minä olen onnistunut Lillan kanssa tässä, kuka tahansa voi päästä tähän. Alku on aina hankalaa, mutta se on uskomaton tunne, kun on saavuttanut jotain!

1 kommentti: